Önkormányzati Választás 2024

Közlemény

A Helyi Választási Iroda vezetőjeként a választási eljárásról szóló 2013. évi XXXVI. Törvény (a továbbiakban: Ve.) 307/E §. (1) bekezdésében kapott jogkörömben eljárva Ibrány Városban a Köztársasági Elnök által a helyi önkormányzati képviselők és polgármesterek 2024. június 9. napjára kitűzött általános választásán a polgármester-jelölt állításához szükséges ajánlások számát 157 főben, az egyéni listás önkormányzati képviselő jelölt állításához szükséges ajánlások számát 53 főben állapítom meg.

Dr. Dóka Zoltán
jegyző, HVI vezető


Tájékoztatás települési nemzetiségi önkormányzat jelöltek nyilvántartásba vételéhez szükséges eljárásról, ajánlóívek kiadásáról

Tisztelt Választópolgár! Ibrányban a Nemzeti Választási Bizottság 8/2024. számú Határozata melléklete alapján Ibrányban roma nemzetiségi választás került kitűzésre. A választható képviselők száma: 5 fő. Szükséges (nemzetiségi névjegyzékben szereplő választópolgárok által aláírt) ajánlások száma: 27.

Az ajánlások kizárólag a Helyi Választási Iroda által az NVR rendszeréből kiadott szigorúan sorszámozott ajánlóíven gyűjthetők.

Az ajánlóívek kiadásának kezdő napja: 2024. április 20. (szombat) 8.00 órától 16.00 óráig, majd ezt követően munkanapokon folyamatosan 2024. május 6-ig történik. Az aláírt, ajánlóíveket nyilvántartásba vételre és ajánlások ellenőrzésére legkésőbb 2024. május 6. (hétfő) 16.00 óráig lehet leadni a Helyi Választási Irodánál.

A nemzetiségi önkormányzati választáson független jelölt nincs. A választáson indulni kizárólag valamely nemzetiségi szervezet jelöltjeként lehet. Ez olyan nemzetiségi szervezet, egyesület (párt és szakszervezet kivételével), ami alapszabályában (a nemzetiségi önkormányzati választás évét megelőzően legalább 3 éve) rögzített célja egy konkrétan megjelölt nemzetiség képviselete.

Puskás Gyula
aljegyző, HVI vezető-helyettes


Tájékoztatás jelöltek nyilvántartásba vételéhez szükséges eljárásról, ajánlóívek kiadásáról

Tisztelt Választópolgár! Ibrányban a polgármester illetve az egyéni listás önkormányzati képviselő jelöltek nyilvántartásba vételéhez szükséges ajánlások száma 2024. április 3-án kerül hivatalosan meghatározásra a Nemzeti Választási Rendszer (NVR) névjegyzéki előzetes adatszolgáltatása alapján. A HVI vezető ajánlások számát megállapító határozata április 4-én, az önkormányzat hivatalos honlapján és az önkormányzat hirdető-tábláján lesz közzé téve.

Az ajánlások kizárólag a Helyi Választási Iroda által az NVR rendszeréből kiadott szigorúan sorszámozott ajánlóíven gyűjthetők.

Az ajánlóívek kiadásának kezdő napja: 2024. április 20. (szombat) 8.00 órától 16.00 óráig, majd ezt követően munkanapokon folyamatosan 2024. május 6-ig történik. Az aláírt ajánlóíveket nyilvántartásba vételre és ajánlások ellenőrzésére legkésőbb 2024. május 6. (hétfő) 16.00 óráig lehet leadni a Helyi Választási Irodánál.

Puskás Gyula
aljegyző, HVI vezető-helyettes


Európai parlamenti és önkormányzati választás 2024

Hivatalosan is kitűzte a 2024-es európai parlamenti és önkormányzati választást Sulyok Tamás köztársasági elnök, amelyre idén június 9-én kerül sor.

A hivatalos kampányidőszak április 20-án, a szavazás napja előtti ötvenedik napon indul.

Április 20-án kezdhetik gyűjteni az ajánlásokat az önkormányzati választás polgármester- és képviselőjelöltjei. (A helyi választási iroda legkorábban ezen a napon 8.00 és 16.00 óra között adja át az igényelt mennyiségű ajánlóívet az igénylőnek. Ezt követően az ajánlóívek igénylésére és átvételére munkanapokon hivatali időben van lehetőség.)

Jelöltet ajánlani csak az illetékességgel rendelkező (az indulás helye szerinti) helyi választási iroda által kiadott, sorszámmal ellátott ajánlóíven lehet. Ajánlóívet a független jelöltként indulni kívánó választópolgár igényelhet. Az igény bejelentésére jogszabályban meghatározott, később elérhető formanyomtatvány szolgál, amelyet az indulás helye szerinti helyi választási irodában bárki, meghatalmazás nélkül leadhat.

Polgármesterjelölt az lehet, akit a 10 000-nél kisebb lakosú településeken a választópolgárok legalább 3 százaléka ajánl, egyéni listás képviselőjelölt pedig az lehet, akit a település választópolgárainak legalább 1%-a jelöltnek ajánl. A jelöléshez szükséges ajánlások számát a helyi választási iroda vezetője állapítja meg a szavazást megelőző 66. napon.

A képviselőjelölteket, polgármesterjelölteket legkésőbb a szavazást megelőző harmincnegyedik napon, május 6-ig kell bejelenteni a Nemzeti Választási Bizottságnál.

Az ajánlásokat a helyi választási irodák három napon belül ellenőrzik, és ha minden rendben van, akkor legkésőbb a bejelentéstől számított negyedik napon veszik hivatalosan nyilvántartásba a jelölteket és listákat. Ez azt jelenti, hogy legkésőbb május 11-én már pontos névsorunk lesz arról, hogy kik szerepelnek majd a szavazólapokon.

Puskás Gyula
aljegyző, HVI vezető-helyettes

Error: Call to undefined function drupal_file_scan_write_cache() drupal_page_footer() függvényben (/home/klcsmhu1/hosts/ibrany.hu/includes/common.inc 2806 sor).

Letölthető anyagok: 

 

Elhelyezkedés

Magyarország

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

4484 Ibrány, Árpád út 5-7.

 

Kapcsolat

Telefon: +36 42 527 017

e-mail: hivatal@ibrany.hu

 
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.
Hiba | Ibrány város honlapja

Hiba

Hibaüzenet

  • Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/klcsmhu1/hosts/ibrany.hu/includes/bootstrap.inc:1376) drupal_send_headers() függvényben (/home/klcsmhu1/hosts/ibrany.hu/includes/bootstrap.inc 1235 sor).
  • Error: Call to undefined function drupal_file_scan_write_cache() drupal_page_footer() függvényben (/home/klcsmhu1/hosts/ibrany.hu/includes/common.inc 2806 sor).
A webhelyen nem várt hiba történt. Később érdemes újra megpróbálni.