Szabolcs úti óvoda

Ibrány Városi Óvoda (Szabolcs út)

Cím: 4484 Ibrány, Szabolcs u. 6.

Telefon: 06 42/200-104

Intézményvezető: Tóth Balázsné

Web: http://ibranyovoda.hu/

 


 

Bemutatkozunk

Ibrány Városi Óvoda központi intézménye a Szabolcs úti óvoda. Az épületet 2013-ban bővítették 5 csoportra, és a felújítás által egy gyönyörű korszerű épületben fogadhatjuk az óvodás gyerekeket. Az öt csoport mellett tornaszobával, és foglalkoztató szobával is rendelkezünk. A sószoba modern kialakítására 2012-ben került sor, ahol sóasztallal és fényterápiával segítjük elő az egészségmegőrzését. A vegyes életkorú csoportok tágabb lehetőséget nyújtanak az egyéni bánásmódra, differenciálásra és a szocializációs feladatok is könnyebben megvalósíthatók. Udvarunkon a fák árnyai alatt sok lehetőség kínálkozik a gyerekek számára, az udvari játékeszközök kipróbálására, mozgásigényük kielégítésére és fejlesztésére.

Célunk a biztonságos, szeretetteljes, családias légkör megteremtése. Minden ránk bízott gyermeket komplexen egyéniségének, képességeinek megfelelően igyekszünk fejleszteni. Az egészséges, esztétikus környezet remek lehetőséget teremt a valódi cselekedtetésre, felfedező ismeretszerzésre és az egyéni tapasztalásra.

Óvodánkban a gyerekek különböző speciális foglalkozásokon vehetnek részt, melyekkel a sokoldalú személyiségfejlesztést és élményszerzést szeretnénk elősegíteni. Ilyenek:

Kiskézműves foglalkozás

E tevékenység fejleszti a gyermek finommotorikáját, kézügyességét, kreativitását, fantáziáját, miközben megtapasztalják az alkotás örömét. Finomodik esztétikai érzékük, fogékonnyá válnak a szépre.

Néptánc

A néptánc foglalkozások során megismerik a gyerekek a magyar népzene, néptánc, népi gyermekjátékok alapjait. Komplex tevékenység, a zene, a mozgás, a ritmus egysége, a mozgáskoordináció egyik leghatékonyabb eszköze. Közösség formáló ereje sem elhanyagolható, hiszen az egymásra figyelés, udvariasság, tolerancia, segítőkészség mind jelen vannak a foglalkozások során.

Intenzív torna

A torna fejleszti a gyermekek fizikai képességeit: a mozgás- és mozdulat gyorsaságot, az erőt, az állóképességet, a koordinációs és egyensúlyozási képességet. Közben fejlődnek társas kapcsolataik, megtanulják egymás gyengeségeinek tolerálását.

Angol

Óvodánkban külsős szakember vezetésével játékos angol nyelvoktatásban vehetnek részt a gyerekek.

Hittan

Középső és nagycsoportos gyermekeinknek lehetőségük van Hittan foglalkozáson részt venni. Lelki fejlődésük elősegítését fontosnak tartjuk már óvodáskorban kezdődően.

A nagycsoportos gyerekek heti egy alkalommal úszásoktatáson vehetnek részt a helyi uszodában.

Az óvodában választható különórákat a tanév végén bemutató foglalkozások zárják le ahol a szülők megnézhetik, meghallgathatják az év közben tanult dolgokat.

A fejlesztésre szoruló gyerekekkel hetente logopédus és fejlesztő pedagógus foglalkozik, ezzel is elősegítve fejlődésüket és felzárkóztatásukat.

Szülői szervezetünk évről-évre kiemelkedő módon segíti nevelőmunkánk hatékonyságát. Szervezéseikkel, támogatásaikkal, gazdagítják Mártonnapi rendezvénysorozatunkat, a télapóvárást, a karácsonyi ajándékozást, húsvéti hagyományápolást, gyermeknapi rendezvényünket, és a nagycsoportos gyerekek búcsúztatását.

 

Elhelyezkedés

Magyarország

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

4484 Ibrány, Árpád út 5-7.

 

Kapcsolat

Telefon: +36 42 527 017

e-mail: hivatal@ibrany.hu

 
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.