Hőseinkre emlékezve

A Himnusz felcsendülését követően szavalattal köszöntöttek Ibrány Város Önkormányzata nevében minden emlékezőt a Bem utcai sírkert II. világháborús emlékművénél, a 79 eszetndővel ezelőtti tragikus doni áttörés évfordulóján.

Munkaügyi kirendeltség - címváltozás!

Tájékoztatjuk a tisztelt lakosságot, hogy a Nyíregyházi Járási Hivatal Foglalkoztatási Osztály 1. Ibrányi Iroda 2022. január 17-től új helyre, a Liliom u. 2. (GAMESZ épület) sz. alá költözik. Az ügyfélfogadási rend jelzett naptól a korábban megszokottak szerint zajlik a továbbiakban is.

Kosárfonó tanfolyam!

Kosárfonó tanfolyam indul Ibrányban, ahol az alapanyagot, a szükséges eszközöket, valamint a tanfolyamon való részvétel lehetőségét térítésmentesen biztosítjuk. Bemutató foglalkozás 2022. január 22-én, szombaton 8:30-tól az Ibrányi László Művelődési Központban (4484 Ibrány, Hősök tere 2-4.) A tanfolyam további foglalkozásai heti rendszerességgel kerülnek megszervezésre.

Tanácsadó szolgáltatás

Tájékoztatjuk az érintetteket, hogy 2022. január 1-től a Fogyatékosságügyi tanácsadó szolgáltatás a Nyíregyházi Család- és Gyermekjóléti Központ szolgáltatásai közé integrálódott. Minden fogyatékossággal kapcsolatos témában  (akadálymentesítés, ellátások, szociális szolgáltatások igénybevétele, elhelyezés, foglalkoztatás, segédeszköz,, oktatás, érzékenyítés, stb.) szívesen segítem az önök munkáját.

Sikeres útfelújítási pályázatok!

Tisztelt Ibrányi Lakosok! Örömmel tájékoztatom Önöket, hogy Ibrány Város Önkormányzata az útfelújítási feladatainak támogatására Magyarország 2021. évi központi költségvetési forrásából fejlesztési támogatásban részesült. A fejlesztésre elnyert támogatás összege 110.637.654 Ft.

Települési oltási akciónapok

Január hónapban az ibrányi háziorvosok egy pénteki és egy szombati napon külön lehetőséget biztosítanak a Covid-19 elleni védőoltások felvételére. Az oltások felvételéhez nem szükséges előzetes időpontfoglalás vagy előzetes regisztráció – legyen szó akár az első, második vagy a harmadik oltásról. Azonban kérik, hogy az előre tervezhetőség érdekében, az oltást igénybe vevő a szándékát lehetőség szerint előzetesen egyeztesse a háziorvosával.

Járási oltási akciónapok

Január valamennyi hetében csütörtökön és pénteken délután, illetve szombaton, a kórházi oltópontokon túlmenően minden járásközponti szakrendelőben (az Ibrány-Nagyhalászi Járás esetében: Dr. Béres József Egészségügyi Centrum ügyeleti rész, 4484 Ibrány, Nagyhalászi út 1.) előzetes időpontfoglalás nélkül és helyszíni regisztrációval lehet felvenni a koronavírus elleni első, második vagy harmadik védőoltását.

Védőkörzet létesítés!

Tisztelt lakosság! A Kemecsén megállapított és bejelentett magas patogenitású madárinfluenza miatt Kemecse, Kótaj, Nyírtura, Nagyhalász, Nyíregyháza települések területének azon részére, amely a kitörés köré meghúzott 3 km sugarú kör érint védőkörzet létesítését rendelik el.

Szünetel a vendégebéd-szolgáltatás!

Tisztelt lakosság! Tájékoztatjuk önöket, hogy az általános iskola konyháján a felújítási munkálatok miatt január 3-tól előreláthatólag január 31-ig a vendégebéd-szolgáltatás szünetel. Ebben az időszakban az önkormányzat külsős szolgáltatóval csak a helyi óvodás- és iskolás korú gyermekek zökkenőmentes étkeztetéséről gondoskodik. Megértésüket köszönjük!

Boldog új évet!

Ibrány Város Önkormányzatának Képviselő-testülete nevében eredményekben gazdag, boldog új esztendőt kívánok minden ibrányinak szerte a nagyvilágban!

Trencsényi Imre
polgármester

Oldalak