TOP-5.3.1-16-SB1-2017-00005 „Víz halad – a kő marad” – A társadalmi kohézió erősítése Ibrányban

Qualitas Vitae Egyesület, mint konzorcium vezető Ibrány Város Önkormányzatával és az Ibrányi László Művelődési Központ, Könyvtár és Sportcentrummal, mint konzorciumi tagokkkal közösen a TOP-5.3.1-16 – A helyi identitás és kohézió erősítése című felhívásra pályázatot nyújtott be, melyet a Terület és Településfejlesztési Operatív Program Irányító Hatósága támogatásban részesített.

A projekt fő célja a település népességmegtartó erejének növelése, a lakosság egymás iránti felelősségtudatának fejlesztése, az elvándorlási kedv csökkentése, a településre való betelepülési kedv növelése, Ibrány járási és megyei megítélésének javítása. A helyi civil szervezetek aktivitásának növelése, az önkéntes munka népszerűsítése, a település más településekkel történő megismertetése, népszerűsítése, a környező településekkel való kapcsolat javítása, erősítése.

A projekt az Európai Szociális Alap és a Magyar Állam támogatásával valósul meg. Az Európai Uniós támogatás összege 40 millió Ft., a projekt megvalósítás ideje 2019.01.01 - 2022.08.31.

 

 

 

 

 

 

 


SAJTÓKÖZLEMÉNY
A HELYI IDENTITÁS ÉS KOHÉZIÓ ERŐSÍTÉSE IBRÁNYBAN

2023/05/31

Európai uniós projekt keretében valósult meg Ibrányban a helyi közösségek fejlesztése.  A Területi Operatív Program ehhez 40 millió forint vissza nem térítendő támogatást nyújtott.  A támogatás mértéke 100%.

Szatmár Polgári Egyesület, mint konzorcium vezető Ibrány Város Önkormányzatával és az Ibrányi László Művelődési Központ, Könyvtár és Sportcentrummal, mint konzorciumi tagokkal közösen a TOP-5.3.1-16 – A helyi identitás és kohézió erősítése című felhívásra pályázatot nyújtott be, melyet a Terület és Településfejlesztési Operatív Program Irányító Hatósága támogatásban részesített.

A TOP-5.3.1-16-SB1-2017-00005 számú, „Víz halad – a kő marad” – A társadalmi kohézió erősítése Ibrányban című projekt kiemelt célja a település népességmegtartó erejének növelése, a lakosság egymás iránti felelősségtudatának fejlesztése, az elvándorlási kedv csökkentése, a településre való betelepülési kedv növelése, Ibrány járási és megyei megítélésének javítása volt.

A projekt keretében megvalósult a helyi civil szervezetek aktivitásának növelése, az önkéntes munka népszerűsítése, a település más településekkel történő megismertetése, népszerűsítése, a környező településekkel való kapcsolat javítása, erősítése.

A pályázat eredményeként fejlődött a települések, településrészek, térségek közösségi kezdeményező- és cselekvőképessége, a közösség tagjainak egymás iránti felelősségtudata, erősödött a helyi civil társadalom cselekvési képessége, aktivitása. Kialakultak, új erőre kaptak a szükséges kompetenciák, az önkéntesség, a helyi identitás, valamint a településhez, térséghez való kötődés.

A projekt legfőbb célkitűzése valósult meg a településen, az alulról, a lakosság részéről építkező olyan önszerveződő közösségek kialakulásával, amelyek a későbbiek során képesek lesznek önállóan, finanszírozási források nélkül is fennmaradni, erősítve a helyi identitást és a társadalmi kohéziót.

A beavatkozások következtében felszínre kerültek a meglévő humán erőforrások, az együttműködések következtében ezen erőforrások aktivizálódtak, minőségi változást hozva a település és a települési közösségek életében.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében, az Európai Szociális Alap és a Magyar Állam támogatásával valósult meg.

Az Európai Uniós támogatás összege 40 millió Ft.

További információ kérhető:
Trencsényi Imre, polgármester
Elérhetőség: Tel. +36 (42) 527-017

 

Elhelyezkedés

Magyarország

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

4484 Ibrány, Árpád út 5-7.

 

Kapcsolat

Telefon: +36 42 527 017

e-mail: hivatal@ibrany.hu

 
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.
Hiba | Ibrány város honlapja

Hiba

Hibaüzenet

  • Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/klcsmhu1/hosts/ibrany.hu/includes/bootstrap.inc:1376) drupal_send_headers() függvényben (/home/klcsmhu1/hosts/ibrany.hu/includes/bootstrap.inc 1235 sor).
  • Error: Call to undefined function drupal_file_scan_write_cache() drupal_page_footer() függvényben (/home/klcsmhu1/hosts/ibrany.hu/includes/common.inc 2806 sor).
A webhelyen nem várt hiba történt. Később érdemes újra megpróbálni.