TOP-3.2.2-15-SB1-2016-00014 „Energetikai fejlesztések Ibrány városában”

Sajtóközlemény

Energetikai fejlesztések Ibrány városában

2018

A Terület- és Településfejlesztési Operatív Program keretében került meghirdetésre a TOP-3.2.2-15 kódszámú „Önkormányzatok által vezérelt, a helyi adottságokhoz illeszkedő, megújuló energiaforrások kiaknázására irányuló energiaellátás megvalósítása, komplex fejlesztési programok keretében” című felhívás, melyre Ibrány Város Önkormányzata sikeresen pályázott és nyert el vissza nem térítendő támogatást a MEDI-AMB Nonprofit Közhasznú Kft.-vel konzorciumban.

Európai Uniós forrásból valósul meg a TOP-3.2.2-15 kódszámú felhívásra benyújtott projekt TOP-3.2.2-15-SB1-2016-00014 azonosítószámon, „Energetikai fejlesztések Ibrány városában” címmel.

A felhívás stratégiai célja az alacsony széndioxid-kibocsátású gazdaságra való áttérés ösztönzése, a globális erőfeszítésekhez csatlakozva. A széndioxid-kibocsátás csökkentés és az erőforrás-hatékonyság megvalósítása valamennyi településen kihívást jelent. A város-vidék együttműködés is nagy szerepet kaphat a célkitűzések megvalósításában, hiszen a klímaváltozás alapvető okainak nagy része a városias térségekben összpontosul.

Az elnyert támogatás összege: 148 488 385 Ft, amelyet az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosít.
A támogatás intenzitása: 100 %.

A projekt keretében Ibrány Város Önkormányzata és a MEDI-AMB Nonprofit Közhasznú Kft. konzorciumot hozott létre a saját tulajdonú és saját fenntartású/működtetésű intézményeik energetikai korszerűsítése érdekében.

A projekt megvalósításával az intézmények villamos energia igényének nagy részét megújuló energiaforrás igénybevételével tudják majd fedezni.

A korszerűsítéssel az épületekre polikristályos napelem panelek telepítése történik meg.

 

 

Elhelyezkedés

Magyarország

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

4484 Ibrány, Árpád út 5-7.

 

Kapcsolat

Telefon: +36 42 527 017

e-mail: hivatal@ibrany.hu

 

Hírlevél feliratkozás

Elsőként kaphatja meg az új híreket, frissítéseket.
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.