ÉAOP-5.1.1/D-12-2013-0005 "Funkcióbővítő integrált települési fejlesztések Ibrányban"

 

 

Ibrány Város Önkormányzata 2013 folyamán pályázatot nyújtott be az Új Széchenyi Terv Észak-Alföldi Operatív Program keretén belül „ÉAOP-5.1.1/D-12 Funkcióbővítő integrált települési fejlesztések” tárgyú felhívásra, ÉAOP-5.1.1/D-12-2013-0005 azonosítószámon,„Funkcióbővítő integrált települési fejlesztések Ibrányban” címmel. A pályázat támogatásban részesült, melynek összege: 294.039.309 Ft.

A projekt az Európai Unió támogatásából valósul meg.

A Projekt megvalósítására Konzorcium alakult meg, melynek tagjai:

A Konzorcium vezetője: Ibrány Város Önkormányzata

Tagok:

-    Ibrány Református Egyházközség
-    Ibrányi Római Katolikus Egyház
-    Ibrányi Polgárőr Egyesület
-    Szinkron-D Kft.
-    Papp Tibor e.v.

A támogatásból az alábbi projektelemeket valósulnak meg:

-    járási hivatal épületének bővítése rendőrőrssel
-  funkcióját vesztett kistérségi iroda bővítése, átalakítása polgármesteri hivatallá
-    központi zöldterület fejlesztése
-    térfigyelő kamerák kiépítése
-    református templom külső felújítása
-    katolikus templom külső felújítása és a templomkert rekonstrukciója
-    élelmiszer-és húsbolt felújítása
-    Gödör Pub vendéglátóhely felújítása

A projekt megvalósításának ideje:
2013.12.30-2015.05.29

 


 

Eredményhirdetés

Ibrány Város Képviselő Testület 242/2014 (XII.01.) KT. sz. határozata alapján, 2014. 12.04-én meghirdetett, a 9/2015 (I.26.) KT.sz. határozata alapján elbírált, ÉAOP-5.1.1/D-12-2013-0005 azonosítószámú, „Funkcióbővítő integrált települési fejlesztések Ibrányban” című projekt keretében elkülönített Programalap felhasználásával megvalósuló Kapcsolatépítő marketing tevékenységek ún. mini-projektek támogatására vonatkozó beérkezett pályázatokkal kapcsolatban az alábbi eredmény született:

„D” csomag tartalma (kódszám: ÉAOP-5.1.1/D-12-2013-0005-SOFT-4-001):

-    település marketing tábla felállítása közintézményekben, 
-    városrehabilitációs tevékenységek bemutatása látványtervekkel

A csomag megvalósítására beérkezett Rétközi Fiatalok Egyesülete „Ibrányi panoráma” című pályázatát a Közreműködő Szervezet vezetője, a Képviselő Testület és az Értékelő Bizottság döntése alapján érvényesnek találta, és nyertesként jelölte meg. A Közreműködő Szervezet vezetője a Rétközi Fiatalok Egyesülete részére 342.900 Ft vissza nem térítendő támogatást ítélt meg.

„E” csomag tartalma (kódszám: ÉAOP-5.1.1/D-12-2013-0005-SOFT-5-001):

-    városi weboldal fejlesztése
-    weboldalon programajánló
-    étterem-és szolgáltatásajánló
-    digitális Ibrány térkép készítése
-    papír alapú Ibrány térkép készítése

A csomag megvalósítására beérkezett Ibrányi Nyugdíjasok Egyesülete „Virtuális túra Ibrányban” című pályázatát a Közreműködő Szervezet vezetője, a Képviselő Testület és az Értékelő Bizottság döntése alapján érvényesnek találta, és nyertesként jelölte meg. A Közreműködő Szervezet vezetője az Ibrányi Nyugdíjasok Egyesülete részére 914.400 Ft vissza nem térítendő támogatást ítélt meg.

Ibrány Város Képviselő Testület 242/2014 (XII.01.) KT. sz. határozata alapján, 2014. 12.04-én meghirdetett, a 9/2015 (I.26.) KT.sz. határozata alapján elbírált, ÉAOP-5.1.1/D-12-2013-0005 azonosítószámú, „Funkcióbővítő integrált települési fejlesztések Ibrányban” című projekt keretében elkülönített Programalap felhasználásával megvalósuló Családi sporthét ún. mini-projekt támogatására vonatkozó beérkezett pályázatokkal kapcsolatban az alábbi eredmény született:

„A” csomag tartalma (kódszám: ÉAOP-5.1.1/D-12-2013-0005-SOFT-6-001):

-    családi sporthét

A csomag megvalósítására beérkezett Ibrányi Gyermekekért Alapítvány „Mozdulj Ibrány” című pályázatát a Közreműködő Szervezet vezetője, a Képviselő Testület és az Értékelő Bizottság döntése alapján érvényesnek találta, és nyertesként jelölte meg. A Közreműködő Szervezet vezetője az Ibrányi Gyermekekért Alapítvány részére 789.000 Ft vissza nem térítendő támogatást ítélt meg.

 

 

 

 

 

 

 


 

 

 

Városközpont fejlesztés Uniós támogatásból

A 2013. január 1-e óta járási székhelyként is működő Ibrány Város tavaly ünnepelte várossá válásának 20. évfordulóját. A 20 év alatt a település jelentős fejlődésen ment keresztül, de, mint minden tenniakaró városvezetéssel és lakosokkal rendelkező kisváros esetében, mindig vannak újabb elképzelések és nyílnak újabb lehetőségek a város élhetőbbé tételének elérésére.

Ibrány Város Önkormányzata a Járási Hivatal részére átadta a polgármesteri hivatal elmúlt években felújított, akadálymentesített épületét. Ennek következtében a polgármesteri hivatal épület nélkül maradt. A projekt keretében, a Járási Hivatal közelében, a volt többcélú kistérségi társulási iroda átalakításával, bővítésével, új polgármesteri hivatal kialakítására nyílik lehetőség. A jelenleg igen kedvezőtlen körülmények között dolgozó Ibrányi Rendőrőrs a Járási Hivatal épületének bővítésével, szintén új, korszerű, a mai igényeknek megfelelő épületbe költözhet. A fejlesztéseknek köszönhetően, az ibrányi lakosok, illetve az Ibrányi Járáshoz tartozó települések lakosai számára több szolgáltatás igénybevételére nyílik lehetőség egy helyen. A központban térfigyelő kamerák elhelyezésére is sor kerül.

A város tereinek szépítése is tovább folytatódik. A jelentős számú rendezvénynek helyet adó központi zöldterület fejlesztése is megvalósul a projekt keretében. A római katolikus templom és templomkert felújítása mellett, a helyi műemléki védelem alatt álló, református templom részleges felújítására is sor kerül.

A kisvállalkozások versenyképességének növelése érdekében, egy élelmiszer-és húsbolt, valamint egy vendéglátóhely fejlesztése is megtörténik.

Míg az előző év az előkészítésről, a háttérmunkáról szólt, addig ez az év a látványos beruházások éve lesz Ibrányban.

 

 

Elhelyezkedés

Magyarország

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

4484 Ibrány, Árpád út 5-7.

 

Kapcsolat

Telefon: +36 42 527 017

e-mail: hivatal@ibrany.hu

 
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.
Hiba | Ibrány város honlapja

Hiba

Hibaüzenet

  • Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/klcsmhu1/hosts/ibrany.hu/includes/bootstrap.inc:1376) drupal_send_headers() függvényben (/home/klcsmhu1/hosts/ibrany.hu/includes/bootstrap.inc 1235 sor).
  • Error: Call to undefined function drupal_file_scan_write_cache() drupal_page_footer() függvényben (/home/klcsmhu1/hosts/ibrany.hu/includes/common.inc 2806 sor).
A webhelyen nem várt hiba történt. Később érdemes újra megpróbálni.