Tájékoztató a március 8-tól életbe lépő korlátozásokról

Tisztelt Ibrányi Lakosok! Mint ahogy már sokan önök közül értesültek róla, megjelentek az újabb korlátozásokat tartalmazó, március 8. és 22. között érvényes kormányzati intézkedések. Ezekről szeretnék egy rövid tájékoztatással szolgálni önöknek.

 

Hétfőtől az utcákon és a közterületeken mindenki köteles maszkot viselni! Közterületen és nyilvános helyeken be kell tartani a 1,5 méteres védő távolságot.

Az üzleteket március 8-án bezárják, kivétel az élelmiszerbolt, gyógyszertár és optika, benzinkút, drogéria, dohánybolt, újságos, a gazdasági, mezőgazdasági és erdészeti tevékenység elvégzéséhez nélkülözhetetlen anyagokat és eszközöket árusító üzlet (de a szórakoztató és háztartási elektronikai eszközöket árusító üzlet bezár), az állateledelt, takarmányt forgalmazó, mezőgazdasági üzlet, vágóhíd, kertészet. A virágboltok kapnak egy nap haladékot, de március 9-től nekik is be kell zárniuk.

Bezárnak a személyes megjelenést igénylő szolgáltatások is, kivétel a bank, közlekedés és szállítás, magánegészségügy, szociális szolgáltatás, posta-csomagküldés-házhozszállítás, totó-lottó, jármű,- gép,- it, telekom szerviz, temetkezés, állategészségügy, ügyvédi szolgáltatás, kölcsönzés, mosás-tisztítás, állat-, közétkeztetés, növény-egészségügyi, élelmiszervizsgálati laboratóriumi, élelmiszer-feldolgozás és biztonsági szolgáltatás, épületüzemeltetési és irodai szolgáltatás, állattenyésztés.

Óvodáink zárva lesznek, az általános iskolák átállnak digitális oktatásra a tavaszi szünetig (április 7.), gyermekfelügyelet sem lesz! A bölcsőde egyenlőre nyitva marad, de lehetőleg csak egészséges gyermeket vigyék az intézménybe.

Az önkormányzat ez idő alatt is biztosítja az intézményi gyermekétkeztetést tekintet nélkül az óvodák, iskolák bezárására. Azok a szülők, akiknek gyermeke után étkezési térítési díjat kell fizetni, kérjük, hogy a rendkívüli tanítási szünet alatti (a tavaszi szünet idejének kivételével) étkezési igényeiket a haluskonyha@gmail.com e-mail címre továbbítsák. Az e-mailben adják meg a gyermek adatait (név, szül. idő, TAJ szám, lakcím). Az ingyenes étkezésben részesülők külön kérelem nélkül megkapják az ebédet kiszállítással.

A Kormány döntése értelmében a közigazgatás főszabályként áttér az otthoni munkavégzésre és más munkáltatókat is arra kér, hogy lehetőség szerint a home office-t alkalmazzák. A helyi polgármesteri hivatalban kizárólag halaszthatatlan ügyekben, az eddig megszokott módon állunk ügyfeleink rendelkezésére. Minden egyéb esetben kérem a hivatal@ibrany.hu e-mail címen vagy hivatali nyitvatartási időben a 06 42/527-017-es telefonszámon kérjenek felvilágosítást.

Az Ibrányi László Művelődési Központ, Könyvtár és Sportcentrum továbbra is zárva tart, de a 06 42/200-129-es és 06 30/589-1629-es telefonszámokon, nyitvatartási időben továbbra is fogadja az oltási regisztrációhoz segítséget kérők hívásait.

A vendéglátó üzletben továbbra is élnek az ételelvitelre vonatkozó szabályok.

Egyéni szabadidős sporttevékenység kül- és belterületen egyedül vagy egy háztartásban élőkkel közösen folytatható (a 1,5 méter védőtávolság betartásával). Ezalatt nem kell a maszkot viselni.

A szabályok betartását a rendőrség ellenőrizni fogja, s be nem tartás esetén bírságolási jogkörrel rendelkezik!

Mivel településünkön is sajnos megemelkedett a betegség, vagy beteg személlyel történő kapcsolat miatt elrendelt hatósági egészségügyi karanténban lévő személyek, családok száma – kérem a lakosságot, hogy figyeljünk egymásra, s amennyiben igény van rá a környezetünkben, úgy segítsünk szomszédainknak, ismerőseinknek.

Jelenleg ugyan nem került bevezetésre az időskorúak bevásárlási idősávja, de a megfertőződés lehetőségének csökkentése érdekében kérem városunk időskorú lakosságát, hogy csak a legszükségesebb esetben- fokozott óvatossággal – menjenek boltokba, kerüljék a személyes találkozásokat.

A Családsegítő Szolgálat és a Művelődési Központ dolgozói - amennyiben igény van rá- szívesen nyújtanak segítséget a bevásárlásban, postai csekk befizetésében, stb.

Amennyiben ilyen kérésük lenne, kérem hívják a 0630/589-1631-es telefonszámot bizalommal!

Legfontosabb az egészségünk! Vigyázzanak magukra, vigyázzunk egymásra!

Trencsényi Imre
polgármester

 

Elhelyezkedés

Magyarország

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

4484 Ibrány, Árpád út 5-7.

 

Kapcsolat

Telefon: +36 42 527 017

e-mail: hivatal@ibrany.hu

 
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.