Szünidőcsalogató

Az Ibrányi László Művelődési Központ, Könyvtár és Sportcentrum a Népművészeti Egyesület Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Szervezetével közösen szervezte 2021. június 14-én Szünidei csalogató című rendezvényét a Városligetben, a Hagyományok Háza támogatásával.

 

A Népművészeti Egyesület tíz kézműves mesterrel vett részt a rendezvényen, melynek ideje alatt, minden gyermek megismerkedhetett különböző foglalkozásokkal. Senki nem távozott üres kézzel.

A részt vevő alsó tagozatos gyerekek sípot faragtak, ékrovással fatáblát, röppentyűt, anyagból különböző tárgyakat, nemezeléssel és fonókával karkötőt, hűtőmágnest, kis rongyszőnyeget készítettek, szappantartót fontak, és mézeskalácsot díszíthettek.

A Varázssziget Gyermekház munkatársai, arcfestéssel kedveskedtek a gyermekeknek.

Akinek várakoznia kellett a kézműves foglalkozásra, azok sem unatkoztak, Ferenci Dorinával tornázhattak és vonatozhattak közösen a városligeti tó körül.

Kulcsár Sanyi zenei felismerő játéka után megérkezett a nap sztárvendége, a Vidám Manók zenekar, melynek tagjai jó kedvre derítették közönségüket.

A koncert után, -melyen az ovisok is részt vettek- a gyerekek Jánvári-Tar Nikoletta, Jánvári György és Kulcsár Sándor jóvoltából hangszerekkel ismerkedhettek meg. A délelőtt nagyon gyorsan eltelt, igazi meglepetést okozott számomra, hogy a rendezvény végén, a gyerekek közösen kiabáltak „NEM”-t arra a kérdésre, várják-e a szünidőt. Ez a válasz azt tükrözi, pedagógusaink nagyon jól dolgoztak a tanévben.

Képek:

http://ibrany.hu/kepgaleria/sz%C3%BCnid%C5%91csalogat%C3%B3

 

 

Elhelyezkedés

Magyarország

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

4484 Ibrány, Árpád út 5-7.

 

Kapcsolat

Telefon: +36 42 527 017

e-mail: hivatal@ibrany.hu

 
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.