Gazdálkodók figyelem!

Ibrány Város Önkormányzata felhívja a gazdálkodók figyelmét a KRESZ-ből adódó kötelezettségükre, illetve a közútra történő sárfelhordás közlekedésbiztonsági veszélyeire. Az őszi betakarítási munkák során a mezőgazdasági tevékenységgel érintett területeken, a földutak és az aszfaltozott, betonozott utak kereszteződésének közelében megnő a sárfelhordás kockázata, amely fokozott veszélyt jelent a közúti közlekedés résztvevőire.

 

Az önkormányzat felhívja az érintett gazdálkodók figyelmét, hogy a földútról aszfaltozott, betonozott útra történő kihajtás előtt távolítsák el a járműveiken található olyan szennyeződéseket, amelyek később az útra rakódhatnak és veszélyeztethetik a közlekedés biztonságát! Továbbá a közlekedésbiztonság érdekében fokozott körültekintéssel közlekedjenek a sárfelhordásból származó szennyeződéssel érintett útszakaszokon! A közúti közlekedés szabályairól szóló 1/1975. (II. 5.) KPM-BM együttes rendelet (KRESZ) meghatározza az utak igénybevételének feltételeit. A KRESZ 63. §-a (2) szerint: „földútról szilárd burkolatú útra való ráhajtás előtt a járműről a rátapadt sarat – amely a szilárd burkolatú utat beszennyezheti – el kell távolítani.”
A helyes közlekedési magatartás kikényszerítése érdekében az érintett területeken a rendőrség intézkedhet és a jogszabályokat megsértő személyekkel szemben szankciókat alkalmazhat.

Kérjük minden gazdálkodót, hogy a leírtakat figyelembe véve közlekedjen!

Trencsényi Imre
polgármester

 

Elhelyezkedés

Magyarország

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

4484 Ibrány, Árpád út 5-7.

 

Kapcsolat

Telefon: +36 42 527 017

e-mail: hivatal@ibrany.hu

 
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.