Dr. Bodgál Józsefné 2016

Ibrány Város Képviselő-testülete Dr. Bodgál Józsefné (Dr. Sinka Zsuzsanna) részére Ibrány városában végzett kiemelkedő, lelkiismeretes gyermekorvosi tevékenysége, a városban élő gyermekek egészsége érdekében végzett magas szintű szakmai munkája elismeréseként „Ibrányért” Díszcímer kitüntetést adományoz.

Dr. Bodgál Józsefné dr. Sinka Zsuzsanna 1947-ben született Nyírbodgányban. Már gyermekkorától orvos szeretett volna lenni, és ebben a szülei is támogatták egyetlen gyermeküket. Tanulmányait a diploma megszerzéséig végig kitűnő eredménnyel végezte.

Végigjárta a fiatal orvosok számára kötelező ranglétrát. Osztályos orvosból, területi főorvos lett Nyírbátorban, s mind eközben családot alapított, férjhez ment. Három gyermekkel gazdagodott élete, így anyaként és feleségként is kitűnőre vizsgázott.

1988-ban Ibrány nagyközségbe hívták, hogy az akkor még nem létező helyi gyermekgyógyászat alapjait lerakja, s ezzel hozzásegítse a települést a várossá váláshoz.

Mindez nem volt könnyű feladat, de a rá oly jellemző kitartással és biztos szakmai tudásával ezt is megoldotta. A hivatásában eltöltött eddigi több mint négy évtized alatt gyermekek ezreit gyógyította. Életútjával, szakmai munkájával hiteles példát mutat emberi tartásról és kitartásról, amit a város gyermekeiért végzett munkája is bizonyít. Szakmai tudása és mély humanizmusa mai napig megkérdőjelezhetetlen.

 

Elhelyezkedés

Magyarország

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

4484 Ibrány, Árpád út 5-7.

 

Kapcsolat

Telefon: +36 42 527 017

e-mail: hivatal@ibrany.hu

 

Hírlevél feliratkozás

Elsőként kaphatja meg az új híreket, frissítéseket.
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.