Bene Kálmán 2013

Ibrány Város Képviselő-testülete Bene Kálmán úr részére a gyermekek sportolásra, egészséges életmódra nevelése érdekében végzett kiemelkedő, színvonalas tevékenységének elismeréseként, valamint a település közéletében végzett munkájának és sportéletében vállalt aktív szerepének köszöneteként „Ibrányért” díszcímer kitüntetést adományoz.

Bene Kálmán tanári pályáját a helyi általános iskolában kezdte, majd az ibrányi Móricz Zsigmond Gimnáziumban folytatta. Testnevelő tanáraként mindig igyekezett a rendszeres testmozgást megszerettetni a diákokkal. A röplabda-oktatást igen magas szintre emelte, és nagyon sok diákkal megszerettette ezt a sportot.  Gyógytestnevelőként a megelőzés és a gyógyítás érdekében segített az arra rászoruló diákokon.

Mindig fontosnak tartotta az egészséges életvitelre való nevelést, melynek ő maga is hiteles példája. Nem csupán diákjaitól követelte meg a rendszeres testmozgást, hanem saját maga is élen járt benne. A vakációkban is ügyelt arra, hogy diákjai megőrizzék állóképességüket, melynek érdekében vízi táborokat és sítáborokat szervezett és vezetett. Egykori tanítványai közül, többen jelenleg is megbecsülésnek örvendő általános iskolai és gimnáziumi tanárok, akik általa kedvelték meg a pedagógusi pályát, tapasztalták meg az elhívatottság érzését. Önkormányzati képviselőként, és magánemberként is folyamatosan küzdött a Tisza part turisztikai értékeinek megóvásáért és fejlesztéséért.

 

Elhelyezkedés

Magyarország

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

4484 Ibrány, Árpád út 5-7.

 

Kapcsolat

Telefon: +36 42 527 017

e-mail: hivatal@ibrany.hu

 
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.
Hiba | Ibrány város honlapja

Hiba

Hibaüzenet

  • Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/klcsmhu1/hosts/ibrany.hu/includes/bootstrap.inc:1376) drupal_send_headers() függvényben (/home/klcsmhu1/hosts/ibrany.hu/includes/bootstrap.inc 1235 sor).
  • Error: Call to undefined function drupal_file_scan_write_cache() drupal_page_footer() függvényben (/home/klcsmhu1/hosts/ibrany.hu/includes/common.inc 2806 sor).
A webhelyen nem várt hiba történt. Később érdemes újra megpróbálni.