TOP-2.1.3-15-SB1-2016-00039 Ibrány belterület védelmét szolgáló vízelvezető-hálózat fejlesztése

 

Sajtóközlemény

Ibrány Város Önkormányzata sikeresen pályázott a TOP-2.1.3-15 kódszámú, Települési környezetvédelmi infrastruktúra-fejlesztések című felhívásra. A benyújtott projekt TOP-2.1.3-15-SB1-2016-00039 azonosítószámon, „Ibrány” belterület védelmét szolgáló vízelvezető-hálózat fejlesztése címen valósul meg.

A felhívás célja, a települések belterületi csapadékvíz elvezetései rendszerének kialakítása, fejlesztése, környezeti állapotának javítása, az ár-,belvíz-és helyi vízkár veszélyeztetettségének csökkentése, a további környezeti káresemények megelőzése. A belterületre hullott csapadékvizek rendezett és kártétel nélküli elvezetése. Ezzel összhangban 4694 méter újonnan létesített csapadék,-belvíz elvezető hálózat kerül megépítésre. A megvalósítás helyszínei: Nagyerdei út, Család utca, Katona József utca-Nefelejcs utca-Liliom utca, Ady Endre utca- Dobó István utca összekötő utca, Ady Endre utca-Ady Endre köz.

A tervezett projekt része egy záportározó kialakítása, ami biztosítja, hogy kizárólag a területen vissza nem tartható, ott nem hasznosítható többletvizek kerüljenek elvezetésre. E mellett a tervezett nyomóvezeték biztosítja majd, hogy szárazabb időszakban a befogadóból megoldott legyen a vízvisszapótlás is.

Az elnyert támogatás összege: 249.484.204 Ft

A támogatás intenzitása: 100%.

 

 

 

 


 

 

Elhelyezkedés

Magyarország

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

4484 Ibrány, Árpád út 5-7.

 

Kapcsolat

Telefon: +36 42 527 017

e-mail: hivatal@ibrany.hu

 

Hírlevél feliratkozás

Elsőként kaphatja meg az új híreket, frissítéseket.
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.