Újraélesztés oktatás a mentőállomáson

A korábbi hagyományoknak megfelelően, az Ibrányi Mentőállomás az idén is kitárja kapuit az Újraélesztés Nemzetközi Napja alkalmából. Szeretettel várunk minden kedves érdeklődőt 2019. október 16-án (szerdán) 8:00-16:00-ig, Ibrány Lehel utca 47. szám alatt.

 

A nyílt napon lehetőség lesz az újraélesztési ismeretek elsajátítására, korábbi ismeretek felfrissítésére, illetve bármilyen elsősegélynyújtással, egészségmegőrzéssel kapcsolatos kérdéseikre is szívesen válaszolunk.

A legfrissebb adatok szerint két és fél év alatt közel duplájára emelkedett a sikeres újraélesztések száma az Országos Mentőszolgálatnál. Míg 2016 első félévében 575 esetben sikerült visszaadni a beteg életét gyors helyszíni beavatkozással, addig 2019 első félévében már 1009 ilyen esetet regisztráltunk. Az eredmény mögött látható, hogy a féléves időszakban előforduló mintegy ötezer hirtelen szívmegállásos esetnél a megkezdett újraélesztések száma is megkétszereződött (2335-ről 4653-ra nőtt), vagyis a nagyobb esély nagyobb sikerszámot produkált. Az elmúlt két év feltűnő eredményeinek hátterében a mentők új szakmai és kommunikációs stratégiája állhat, melynek része egyebek mellett a telefonos újraélesztési protokoll kötelező alkalmazása, új szakmai eljárásrendek bevezetése, a Szív City közösségi életmentő applikáció elindítása, az országos defibrillátor térkép megalkotása és a laikusok számára indított „Hősképzés” szemléletformáló hatása is.

A fenti adatokból is jól látszik, hogy mennyire fontos a laikusok által elkezdett újraélesztés a mentők kiérkezéséig. Mindenkit bátorítanék arra, hogy látogasson el hozzánk október 16-án és ismerje meg az újraélesztési alapismereteket, hiszen e készségek elsajátításával és alkalmazásával emberi életeket lehet megmenteni.

Nagyobb csoportokat is szívesen várunk, de az ő esetükben a telefonos egyeztetés szükséges. Keressenek bizalommal a +36205397130-as telefonszámon.

Imre Szabolcs
állomásvezető mentőtiszt

 

Elhelyezkedés

Magyarország

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

4484 Ibrány, Árpád út 5-7.

 

Kapcsolat

Telefon: +36 42 527 017

e-mail: hivatal@ibrany.hu

 
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.
Hiba | Ibrány város honlapja

Hiba

Hibaüzenet

  • Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/klcsmhu1/hosts/ibrany.hu/includes/bootstrap.inc:1376) drupal_send_headers() függvényben (/home/klcsmhu1/hosts/ibrany.hu/includes/bootstrap.inc 1235 sor).
  • Error: Call to undefined function drupal_file_scan_write_cache() drupal_page_footer() függvényben (/home/klcsmhu1/hosts/ibrany.hu/includes/common.inc 2806 sor).
A webhelyen nem várt hiba történt. Később érdemes újra megpróbálni.