Védjük meg és segítsük időseinket!

Magyarország Kormányának a mai naptól hatályos 46/2020 (III. 16.) Korm.rendeletének  2. §-a arra kéri a 70. életévüket betöltött személyeket, hogy a lakóhelyüket, tartózkodási helyüket ne hagyják el – a fertőzés lehetőségének minimalizálása érdekében.

 

Annak érdekében, hogy városunk időskorú lakosságának egészségét megóvjuk, hiszen az ő esetükben lehet a legkritikusabb kimenetelű egy koronavírus fertőzés – kérjük időseinket, hogy minél többen vállalják ezt az „önkéntes karantént”.

Bízom benne és kérem egyúttal a fiatalokat, szomszédokat, hogy ajánlják fel segítségüket az érintett időseknek- akikről esetleg tudják, hogy családtagjaik távol élnek, s nem tudnak segíteni szüleiknek, nagyszüleiknek ezekben a napokban!

Akinek nem él a környezetében olyan fiatalabb családtag, szomszéd, ismerős aki vállalni tudja az életvitellel kapcsolatos házon kívüli teendőkben a segítséget (bevásárlás, gyógyszer kiváltás, egyéb ügyintézés stb.) akkor kérem, hogy akár az Ibrány Város és Térsége Gyermekjóléti és Családsegítő Szolgálatnál (42 - 200 381, 06  30/589-1631) vagy a Polgármesteri Hivatalnál (42/527-017, 42/527-019) jelezzék telefonon annak érdekében, hogy megszervezhessük a segítségnyújtást részére/részükre.

Lehetőség szerint, ha nem személyesen jelentkezik be az idős, akkor a telefonos elérhetőségét is szíveskedjenek közölni a kapcsolatfelvétel céljából.

Kérem figyeljünk egymásra, segítsük egymást!

Trencsényi Imre
polgármester

 

Elhelyezkedés

Magyarország

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

4484 Ibrány, Árpád út 5-7.

 

Kapcsolat

Telefon: +36 42 527 017

e-mail: hivatal@ibrany.hu

 
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.