Tartsuk tisztán a környezetünket!

Ezúton hívom fel Ibrány város lakosságának figyelmét arra, hogy minden ingatlan tulajdonosnak, illetve ingatlan használónak kötelessége a helyi köztisztasági rendelet előírása alapján (a köztisztaság fenntartásáról és környezetvédelemről szóló 21/2013 (X.30.) önkormányzati rendelet 5.§) gondoskodni:

 

a)    az ingatlan előtti járdaszakasz /járda hiányában egy méteres területsáv/ ha a járda mellett zöldsáv is van, az úttestig terjedő teljes terület, tisztántartásáról, gyommentesítéséről, síkosság mentesítéséről
b)    a járdaszakasz melletti nyitott árok és ezek műtárgyai tisztántartásáról, csapadékvíz zavartalan lefolyását akadályozó anyagok, és más hulladékok eltávolításáról.

Az előző években tekintettel a közfoglalkozottak magas számára – sok esetben ezt a kötelezettséget levette a lakosság válláról a GAMESZ, s e miatt a lakosságunk le is szokott ezen régen természetes kötelezettségként számon tartott feladatáról.

A közfoglalkoztatottak száma azonban ez évtől jelentősen lecsökkent, így a foglalkoztatásukkal kapcsolatos egyéb kötelező feladatok ellátása is nehezen oldható meg, s nincs arra kapacitás, hogy a lakosság helyett ezen munkákat elvégezzék, s erre lehet hosszú távon is ezt követően számítani.

Ismét be kell épülnie a köztudatba annak a régi szokásnak, hogy a „porta rendben tartása” nem csak a kerítésen belülre vonatkozik, hanem az ingatlan előtti közterületre, járdára, a járdaszakasz melletti nyílt árokra is.

Kérem a lakosságot, hogy szíveskedjen a fenti munkákat elvégezni a lakókörnyezetében, annak érdekében, hogy ne kelljen ezt hatóságilag kikényszeríteni, vagy végső esetben akár a közösségi együttélés alapvető szabályairól, valamint ezek elmulasztásának jogkövetkezményeiről szóló 7/2017 (III.29) önkormányzati rendelet 6.§ (1) bekezdésében meghatározott kötelezettségszegésre tekintettel közigazgatási bírságot (  magánszemély esetén: 50.000.-Ft, jogi személy esetén 500.000.-   Ft) kiszabni.

Bakosiné Márton Mária
jegyző

 

Elhelyezkedés

Magyarország

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

4484 Ibrány, Árpád út 5-7.

 

Kapcsolat

Telefon: +36 42 527 017

e-mail: hivatal@ibrany.hu

 
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.
Hiba | Ibrány város honlapja

Hiba

Hibaüzenet

  • Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/klcsmhu1/hosts/ibrany.hu/includes/bootstrap.inc:1376) drupal_send_headers() függvényben (/home/klcsmhu1/hosts/ibrany.hu/includes/bootstrap.inc 1235 sor).
  • Error: Call to undefined function drupal_file_scan_write_cache() drupal_page_footer() függvényben (/home/klcsmhu1/hosts/ibrany.hu/includes/common.inc 2806 sor).
A webhelyen nem várt hiba történt. Később érdemes újra megpróbálni.