Tanévkezdési támogatás

Tisztelt lakosság! Ibrány Város Önkormányzata 2020 évben is biztosítja a gyermekek és felsőfokú oktatási intézmény nappali tagozatán tanuló fiatal felnőttek részére a tanév kezdési támogatást!

 

A város közigazgatási területén állandó lakcímmel rendelkező, (kivétel ez évtől a nevelőszülőnél nevelkedő gyermek) s a településen életvitelszerűen élő óvodás gyermekek, általános iskolás és középiskolás diákok törvényes képviselői, illetve a felsőfokú közoktatási intézmény nappali tagozatán tanuló fiatal felnőttek (utoljára abban az évben, amelyben a 25. életévüket betöltik) évente egy alkalommal – a tanév kezdéssel felmerülő kiadások enyhítése érdekében - önkormányzati támogatásban részesülnek ebben az évben is.

A támogatás kifizetése a készpénzes kifizetést kérők esetében augusztus és szeptember hónapokban történik. A kérelmükben a folyószámlára történő utalást megjelölők részére a kérelem elbírálását követően folyamatosan történik a kifizetés - számlára történő utalással.

A készpénzes kifizetések pontos időpontja a város internetes honlapján (www.ibrany.hu), valamint hirdetményi úton kerül közlésre.

A támogatásra jogosultak azok az óvodások és tanulók, akik:

a) állandó, bejelentett ibrányi lakcímmel rendelkeznek (nevelőszülő háztartásában nevelkedők kivételével) és életvitelszerűen Ibrányban élnek (ennek igazolása a lakcímkártya)

b) az alapfokú és középfokú oktatási intézményben tanuló diákok esetében az előző tanévben 10 órát nem haladta meg az igazolatlan tanórák száma, (ennek igazolására vagy az év végi bizonyítvány másolata - ami tartalmazza az igazolatlan órák számát is, - vagy külön az adott oktatási intézmény által erre vonatkozóan kiadott igazolás szolgál)

c) 16. életévét betöltött tanulóknak és egyetemi hallgatóknak iskolalátogatási, tanulói jogviszony igazolást kell még egyidejűleg becsatolniuk a tanulói, hallgatói jogviszonyukról a 2020/2021. tanév vonatkozásában.
 
A támogatás összege:

a) óvodások esetében 10.000 Ft/fő
b) általános iskolások esetében 15.000 Ft/fő
c) középiskolások esetében 20.000 Ft/fő
d) nappali tagozaton felsőfokú tanulmányokat folytatók esetében 30.000 Ft/fő

A támogatás igénylése a képviselő-testület által rendszeresített formanyomtatványon történik,- ami a polgármesteri hivatal ügyfélszolgálatán, illetve a város nevelési, oktatási intézményeiben személyesen beszerezhető, vagy letölthető a város internetes honlapjáról (http://ibrany.hu/onkormanyzat/let%C3%B6lthet%C5%91-mell%C3%A9kletek).

A támogatásról, az igénylés részleteiről további tájékoztatást adnak a polgármesteri hivatal és a családsegítő szolgálat dolgozói.

Trencsényi Imre
polgármester

 

Elhelyezkedés

Magyarország

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

4484 Ibrány, Árpád út 5-7.

 

Kapcsolat

Telefon: +36 42 527 017

e-mail: hivatal@ibrany.hu

 
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.
Hiba | Ibrány város honlapja

Hiba

Hibaüzenet

  • Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/klcsmhu1/hosts/ibrany.hu/includes/bootstrap.inc:1376) drupal_send_headers() függvényben (/home/klcsmhu1/hosts/ibrany.hu/includes/bootstrap.inc 1235 sor).
  • Error: Call to undefined function drupal_file_scan_write_cache() drupal_page_footer() függvényben (/home/klcsmhu1/hosts/ibrany.hu/includes/common.inc 2806 sor).
A webhelyen nem várt hiba történt. Később érdemes újra megpróbálni.