Megemlékezés a 48-as hősökről

Több helyszínen, színvonalas emlékműsorokkal, méltóképp tisztelgett településünk március 14-én, kedden az 1848-49-es forradalom és szabadságharc hőseire az egykori események 175. évfordulóján.

A megemlékezés a református templomkertben kezdődött, ahol Vass László nagytiszteletű úr gondolatait követően az Ibrányi Református Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium apróságai, diákjai adtak emlékműsort. Az esemény koszorúzással ért véget.

Kicsivel később már a református gimnázium előtt gyülekeztek a fáklyás felvonulás résztvevői. A tekintélyes sor néhány perccel 18 óra előtt zászlókat lobogtatva, 48-as dalokat énekelve érkezett meg a Hősök terére.

A Himnusz elhangzása és a moderátori köszöntőt követően ünnepi beszédet mondott Román István, Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegye főispánja. Főispán úr az ünnepi gondolatok mellett két üdvözletet is átadott a település lakóinak. 30 esztendővel ezelőtt Józsa Fábián államtitkár úr adta át a városi rangot jelképező kulcsot, 10 esztendővel ezelőtt pedig Navracsics Tibor miniszter úr indította új útra településünket, mint járási központot. Államtitkár úr és miniszter úr is ez alkalmakból üdvözletét és jókívánságait küldte településünknek.

Az ünnepi beszédet követően az Ibrányi Árpád Fejedelem Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjainak ünnepi műsorát tekinthették meg a jelenlevők. Felkészítő pedagógusok: Hajasné Danyi Ildikó, Kubicsek Tünde, Saáry-Németh Andrea és Szigetiné Tóth Enikő.

Az rendezvény végén az intézmények, civil szervezetek Kossuth Lajos szobránál elhelyezték az emlékezés koszorúit.

A szervezők nevében ezúton is köszönetet mondunk minden meghívottnak, résztvevőnek, fellépőnek, érdeklődőnek.

Képek:

http://ibrany.hu/kepgaleria/megeml%C3%A9kez%C3%A9s-48-h%C5%91s%C3%B6kr%C...

 

Elhelyezkedés

Magyarország

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

4484 Ibrány, Árpád út 5-7.

 

Kapcsolat

Telefon: +36 42 527 017

e-mail: hivatal@ibrany.hu

 
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.