Megalakult az „ORDANA” Kajak-kenu Egyesület Ibrányi szakosztálya

Bizonyára már sokan hallották, hogy városunkban indul egy kajak-kenu sport egyesület. Az év elején volt egy nagysikerű bemutató és tájékoztató ahol az iskolánk tanulóin kívül még Vásárosnaményból, Tuzsér településről is érkeztek gyerekek, hiszen más településeken is tervezik a sportág elindítását.

 

A városi uszodában bemutató volt a kajakozás alapjairól, már több éve kajakozó, Tiszaújvárosi gyerekek részvételével.

A Kelet-Magyarország megyei folyóiratban többször hallottunk már a Nagykállóban sikeresen működő „ORDANA” Kajak-kenu Egyesület versenyzőinek eredményeiről és munkájáról, Veres István kajak-kenuedző irányításával, aki szomszéd településünk, Nagyhalász lakója.

Az itteni kötődés egyik eredményének köszönhetően vágott bele Veres István, hogy felvállalja ezt a céltudatos munkát. Bizonyára akár a több évig is eltartó alapozó munka eredménye lehet, hogy városunk gyermekei számára is elérhetővé válhat ennek a sikeres és egészséges szellemű sportágnak a meghonosodása.

A Magyar Kajak-kenu Szövetség, valamint Ibrány Város Önkormányzata és a helyi iskolánk, igazgatója, testnevelői is szimpátiával fogadták az első lépéseket és támogatásukat ígérték ennek a nemes munkának a kiegészítése képen. A további munkáról és elképzelésekről kérdeztük Veres István Kajak-kenu edzőt, aki nem mellesleg, Kökény Roland olimpiai, világ- és Európa-bajnok, kajakozó egyik nevelő edzője volt Nyíregyházán az 1980-as években, mikor pályafutását kezdte, Roland édesapja Kökény Zoltán irányításával.

Első lépésként elindítottunk egy tájékoztató jellegű toborzást, amit az általános iskola 3-4-5. Osztályos tanulók keretében és az összevont testnevelési órán tartottunk. Nagyon fontos először tudatosítani a gyerekek és a szülők körében, hogy egy újabb sportág elérhetővé vált a számukra. További hirdetéseket és reklámokat fogunk elhelyezni, annak érdekében, hogy még többen értesüljenek erről a lehetőségről. Természetesen az első alkalmakkor még nagyon hiányosak a szülők és gyermekek közötti elképzelések.

A gyakorlati munka és a látott, tapasztalt eredmények évről –évre egyre több kíváncsi és kajak- kenuzni vágyó fiatalt fog meggyőzni, hogy érdemes kipróbálni ezt a sportágat is és talán Ibrány városában is találunk majd újabb tehetséges, bajnoknak született gyerekeket. Ezen felül komoly egyeztető munka indult el a város vezetősége és a sport Egyesületek között, hogy milyen formában és milyen feltételekkel tudják az elkezdődő munka segítését.  Második lépésben a beérkező jelentkezések függvényében elkezdjük majd a téli alapozó munkát, ami a gyerekek fizikális felkészítése, vagyis a kajakozás kenuzás helyes technikájához szükséges izomcsoportok erősítését jelenti. Ezeket az edzéseket az Általános Iskola tornatermében szeretnénk tartani, heti két alkalommal. Továbbá heti egy alkalommal a városi uszodában szeretnénk olyan edzéseket tartani, ahol a gyerekek minden olyan képességgel és tudással rendelkezzenek, amik ahhoz szükségesek, hogy a jövő évi tavasszal történő első vízre szállások alakalmával, kellő biztonságot és tapasztalatot nyújtsanak a vízen történő edzések biztonságos megtartásában. A mai technikai felszerelések, mentőmellények, neoprene ruhák, vízhatlan dzsekik, elsüllyeszthetetlen hajók, már lehetővé teszik a teljesen biztonságos oktatást és képzést. Nem kell félni a szülőknek, sem a gyerekeknek, hogy veszélyben lesznek a palánták a tavaszi első vízi edzések alakalmával.

Ezek az első és egyelőre az előre elképzelt lépéseink, hogy elindítsuk, és talán meghonosítsuk itt a Tisza mentén élők körében ezt a szép és egészséges sportot.

Várunk minden érdeklődő és kíváncsi szülőt, gyereket, akik szeretnének még többet meg tudni és jelentkezni kajakosnak, kenusnak.

Érdeklődni lehet: Veres István Kajak-kenu edzőnél a +36 30 974 39 64 számon.

 

Elhelyezkedés

Magyarország

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

4484 Ibrány, Árpád út 5-7.

 

Kapcsolat

Telefon: +36 42 527 017

e-mail: hivatal@ibrany.hu

 
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.
Hiba | Ibrány város honlapja

Hiba

Hibaüzenet

  • Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/klcsmhu1/hosts/ibrany.hu/includes/bootstrap.inc:1376) drupal_send_headers() függvényben (/home/klcsmhu1/hosts/ibrany.hu/includes/bootstrap.inc 1235 sor).
  • Error: Call to undefined function drupal_file_scan_write_cache() drupal_page_footer() függvényben (/home/klcsmhu1/hosts/ibrany.hu/includes/common.inc 2806 sor).
A webhelyen nem várt hiba történt. Később érdemes újra megpróbálni.