Magyar Kultúra Napja 2020

Színvonalas gálaműsorral tisztelegtek a szervezők a Magyar Kultúra Napja előtt az Ibrányi László Művelődési Központ, Könyvtár és Sportcentrum színháztermében január 22-én, szerdán 17 órai kezdettel.

 

A Himnusz szavalatával kezdődött a rendezvény, amelyet három generáció képviselői: Falatovics Gréta az Ibrányi Árpád Fejedelem Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola tanulója, Nagy Réka az Ibrányi Móricz Zsigmond Gimnázium és Kollégium diákja, valamint Kalenda Miklósné az Ibrányi Nyugdíjasok Egyesületének tagja szavalt el.

Január 22-én a magyar kultúra napját ünnepeljük. A kézirat bizonysága szerint Kölcsey Ferenc 1823-ban e napon fejezte be nemzeti imádságunk, a Himnusz megírását. 1989 óta kifejezhetjük tiszteletünket és hálánkat azért, hogy van, aki élteti, tovább adja, új csodákkal gazdagítja az őseink által ránk testált magyar kultúrát.

Ezt a kincset megőrizni és gazdagítani csak úgy tudjuk, ha anyanyelvünkön szól a széleskörű tudomány, anyanyelven szól az ige, és gyermekeinket úgy neveljük, hogy magyarságukat büszkén vállalva vigyék tovább - bárhová is sodorja őket az élet.

Az ünnepi műsorban közreműködtek: az Ibrányi Árpád Fejedelem Általános Iskola, és AMI tanulói: Ignácz Éda, Boda Tibor, Tajthy Emese, Bakó Adrienn, Márczi Panna (felkészítő pedagógusok: Hamvainé Karászi Aranka, Horváth Péter, Potor László, Dajka András), az Ibrányi Református Általános Iskola 1.a osztályának tanulói (felkészítő pedagógus: Dályai Györgyné), az Ibrányi Móricz Zsigmond Gimnázium és Kollégium volt és jelenlegi diákjai: Orosz Lilla, Hideg Noémi, Vadász Vivien, Jármi Miklós és Mikecz Adél (felkészítő pedagógus: Kovácsné Fekete Krisztina), a RIKE képviseletében Fejes Edina, valamint a Gold Dance Group tánccsoport (felkészítő pedagógus: Szanyi Annamária).

A szervezők ezúton is köszönetet mondanak minden fellépőnek!

Képek:

http://www.ibrany.hu/kepgaleria/magyar-kult%C3%BAra-napja-2020

 

Elhelyezkedés

Magyarország

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

4484 Ibrány, Árpád út 5-7.

 

Kapcsolat

Telefon: +36 42 527 017

e-mail: hivatal@ibrany.hu

 
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.
Hiba | Ibrány város honlapja

Hiba

Hibaüzenet

  • Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/klcsmhu1/hosts/ibrany.hu/includes/bootstrap.inc:1376) drupal_send_headers() függvényben (/home/klcsmhu1/hosts/ibrany.hu/includes/bootstrap.inc 1235 sor).
  • Error: Call to undefined function drupal_file_scan_write_cache() drupal_page_footer() függvényben (/home/klcsmhu1/hosts/ibrany.hu/includes/common.inc 2806 sor).
A webhelyen nem várt hiba történt. Később érdemes újra megpróbálni.