Méltóságteljes főhajtás a hősök előtt

Méltóságteljesen és színvonalas zenés-irodalmi emlékműsorral tisztelgett városunk lakossága 2019. március 15-én az 1848-49-es forradalom és szabadságharc hősei előtt az Ibrányi László Művelődési Központ és Könyvtár színháztermében.

 

Az ünnepség 10 órakor a református templom kertjében kezdődött, ahol Vass László nagytiszteletű úr köszöntötte a megjelenteket.

11 órakor a művelődési központban már teltház várta Himnusz elhangzását, majd a moderátori köszöntőt követően Trencsényi Imre alpolgármester emlékezett ünnepi beszédében a 171 évvel ezelőtti események történelmi jelentősségére.

Az ünnepi gondolatokat követően közös, zenés-irodalmi emlékműsort adtak elő az Ibrányi Árpád Fejedelem Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola diákjai, a Rétközi Ifjúsági és Kulturális Egyesület tagjai, valamint a Gold Dance Group táncosai.

Az ünnepi emlékműsor felkészítő pedagógusai: Eigner Dóra, Szanyi Annamária, Juhász Lászlóné, Berencsi Krisztina, Szanyi Annamária, Szanyiné Kántor Tünde és Potor László.

A városi megemlékezés a Hősök terén, a Kossuth szobor megkoszorúzásával ért véget.

Köszönjük, hogy jelenlétükkel megtisztelték az eseményt.

Képek:

http://www.ibrany.hu/kepgaleria/m%C3%A9lt%C3%B3s%C3%A1gteljes-f%C5%91haj...

 

Elhelyezkedés

Magyarország

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

4484 Ibrány, Árpád út 5-7.

 

Kapcsolat

Telefon: +36 42 527 017

e-mail: hivatal@ibrany.hu

 
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.