A legjobb 64 között a Labdarúgó Magyar Kupában!

Egy fantasztikus mérkőzésen sikerült az NB III-ban szereplő Jászberény csapatán túljutva a Labdarúgó Magyar Kupa legjobb 64 csapata közé jutni!

 

 

Ibrány SE - Jászberényi FC 3:1 (1:1). Ibrány, 400 néző, vezette Rúsz (Varga, Köteles)

Bár sporteseményről következik a tudósítás, rendhagyó módon mégis kezdjünk egy rövid verssel!

"Győzelmünk, a rúgott gólok számát tekintve lehet szerény,
de szomorúan kullogott haza Ibrányból az NB III-as Jászberény!"

2002 óta várták az ibrányi drukkerek, hogy a csapat egy igazán nagyot domborítson a Labdarúgó Magyar Kupa küzdelemsorozatában. Eltelt 15 év, más szelek fújnak a helyi labdarúgásban, és úgy néz ki, hogy a megye II-es pokolból Ibrány csapata visszavonhatatlanul bejelentkezett egy fényesebb jövő felé. Megtapasztalta ezt már a rutinos Baktalórántháza és a megyei I. osztály címvédője Balkány is (az eddigi kitömött bajnoki ellenfelekről nem beszélve).

Jászberény két osztálynyi előnnyel, gyakorlatilag profi csapattal és egy kapuslegendával a kispadjukon érkezett. A „határ mellé” jöttek kirándulni – legalább is így írták a honlapjukon, amikor kisorsolták a magyar kupa legjobb 128 csapatának párharcait. Szimpatikus, fegyelmezett csapat benyomását keltették, de bizonyára tisztában voltak vele, hogy ez nem egy kirándulás lesz… A "határ" mindenesetre oly messze volt, mint utólag a továbbjutási esélyük.

Óvatosan kezdte mindkét csapat a mérkőzést. Jászberény várta, hogy a hazaiak kitámadjanak, Ibrány pedig okosan nem rontott neki ellenfelének – ez mégse megye II. Az viszont látszott, hogy a csapat elhitte: simán felveszik a versenyt egy NB III-as gárdával is. Mi az, hogy! Néhány perc ismerkedés után Madzin egyedül vihette a jászberényi kapusra, de itt még a hálóőr nyerte a párharcot. Kiss Tomi viszont nem kegyelmezett! A 10. percben vezetett Ibrány csapata!

Jászberény próbálkozott, de a meddő mezőnyfölényük ellenére nem tudtak gólhelyzetet kialakítani. Ellenben az ibrányi csapattal, amelynek majd minden ellentámadásában benne volt a gól. Csak és kizárólag a 100%-os gólhelyzetek számát tekintve bő félóra után négy (!) fával kellett volna mennie a hazai csapatnak, ehelyett Tisza a semmiből gólt fejelt, így lett inkább 1:1. A félidő utolsó percében Mile gyakorlatilag hátulról legyalulta a pályát ördögi módon végig szlalomozó, gólhelyzetben lévő Csákit. A piros jogos, az emberelőny pedig később tényleg előnynek bizonyult, de a döntés a második játékrészre maradt.

A folytatásban ismét óvatosan kezdett mindkét csapat, majd olyan 10 perc következett, amit sokáig emlegetni fognak a hazai drukkerek. Egy szögletet követően a 49. percben Madzin elé került a lecsorgó labda, aki irtózatos erővel vágta azt a léc alá. 2:1. Szárnyakat kapott a hazai csapat, Jászberény pedig kereste az elgurult fonalat. Egy bal oldali elfutásnál Kiss Tomi elküldte borért a védőjét, önzetlenül középre gurított, Madzin pedig okosan a kapu jobb oldalába vágta a forintos labdát. 3:1. De még mindig volt hátra fél óra…

A tapasztalt, sokat látott drukkerek torkaszakadtából üvöltötték, hogy vissza védekezni, amit a csapat meg is fontolt. A biztos előny tudatában várták a mindent elsöprő jászberényi támadásokat, amik viszont nem jöttek. Nem maradt más hátra, mint tartani a labdát és a közönség szórványos tapsa és olézása közepette mulatni az időt. Ebben az időszakban ismét gólkülönbséget javíthattunk volna, de kimaradtak az ordítóbbnál is ordítóbb gólhelyzetek.

A hazai csapat az utolsó 10 percre szemmel láthatóan belefáradt a megye II-höz képest irtózatos iramba, és a jászberényi kispadról is bemondhatták mennyi az idő, mert a vendégcsapat mindent egy lapra feltéve megindította az utolsó rohamokat a szégyen elkerülése végett, itt viszont a védekezés magasiskoláját mutatta be az ibrányi csapat.

Minden elfogultság nélkül, büszkén mondhatjuk, hogy nem volt osztálykülönbség a két csapat között. Ibrány felnőtt a feladathoz és minden kétséget kizáróan bebizonyította a lelkes hazai szurkolótábornak, hogy EZ EGY NAGYON JÓ CSAPAT.

És akkor jöjjön a lényeg: Ibrány csapata a legjobb 64 között a Labdarúgó Magyar Kupában!

Szép volt fiúk, le a kalappal mindannyiótok előtt! Madzin Pistinek gyors gyógyulást kívánunk! Hajrá Ibrány!

 

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Ibrány SE: Szobonya, Deme, Farkas, Majoros, Madzin (Vidoven), Kiss T. (Bertók), Csáki, Szabó, Kovács (Kiss P:), Jeddi, Somogyi.

Vezetőedző: Madalina György.

Jászberényi FC: Miski, László, Kis, Tisza, Hevesi-Tóth, Bálint, Sorecz, Szilágyi (Fejes), Nagy (Switzer), Mile, Lukács (Háda).

Vezetőedző: Gelei Károly.

Gól: Kiss T. (10), Madzin (49, 59), illetve Tisza (36).

Sárga lap: Bálint.

Kiállítva: Mile (47).

További eredmények:

http://adatbank.mlsz.hu/index/46/0/17450/6.html

 

Elhelyezkedés

Magyarország

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

4484 Ibrány, Árpád út 5-7.

 

Kapcsolat

Telefon: +36 42 527 017

e-mail: hivatal@ibrany.hu

 
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.
Hiba | Ibrány város honlapja

Hiba

Hibaüzenet

  • Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/klcsmhu1/hosts/ibrany.hu/includes/bootstrap.inc:1376) drupal_send_headers() függvényben (/home/klcsmhu1/hosts/ibrany.hu/includes/bootstrap.inc 1235 sor).
  • Error: Call to undefined function drupal_file_scan_write_cache() drupal_page_footer() függvényben (/home/klcsmhu1/hosts/ibrany.hu/includes/common.inc 2806 sor).
A webhelyen nem várt hiba történt. Később érdemes újra megpróbálni.