Kárpátok – Esélyegyenlőségi Ösztöndíj Pályázati Felhívás

A Kárpátok Alapítvány ösztöndíj pályázatot hirdet a 2020/2021-es tanévre. Keressük azt az 1-3 fő, hátrányos helyzetű fiatalt, akit ösztöndíjjal támogathatunk a 2020/2021-es tanévben.

 

 

A jelentkezőknek a Kárpátok régió magyarországi területén (Borsod-Abaúj-Zemplén, Hajdú-Bihar, Heves, Jász-Nagykun-Szolnok, Szabolcs-Szatmár-Bereg megyék) kell állandó lakcímmel rendelkezniük.

Jelentkezhetnek végzős, érettségiző, nappali tagozaton felsőoktatásban továbbtanulni szándékozó középiskolások, és nappali tagozatos felsőoktatási intézményének hallgatói. Olyan diákok jelentkezését várjuk, akik elkötelezettek a térség problémáinak megoldása, és hosszú távú fenntartható fejlődésének biztosítása iránt; valamint felsőoktatási tanulmányaik elvégzése után a régióban kívánják szakmai tevékenységüket ellátni.
 
A pályázók köre:

- Azok az érettségizett tanulók, akik a régió valamelyik felsőoktatási intézményébe nyert felvételt; és az érettségi bizonyítvány tanulmányi átlagát legalább 4,00-es eredménnyel zárta.

- Azok az egyetemisták, akik a régió bármely felsőoktatási intézményében tanuló, nappali tagozatos hallgatói; és minimum 3,5-ös tanulmányi eredménnyel rendelkezik az utolsó lezárt félévben.  
 
A kiválasztás során előnyt élveznek a felsőoktatási intézmények hallgatói közül azok, akik:

- Szakdolgozatukat a régió problémáival és azok megoldásaival kapcsolatban írják;
- Első évesek valamely humán irányultságú, gazdasági és/vagy társadalomtudományi szakon (pl.: a Szociálpedagógia, Neveléstudományi, Kisebbségtudományi, Turizmus és Politológia Tanszékeken tanulók);
 
A jelentkezéshez szükséges pályázati anyag tartalma és a szükséges iratok:

- önéletrajz (szakmai előmenetel a diákköri, demonstrátori, egyéb közéleti illetve társadalmi, önkéntes munka kiemelésével);
- motivációs levél – maximum 800 szó (melyben szerepel a hallgató/leendő hallgató régióhoz fűződő viszonya, illetve az ösztöndíj felhasználásnak/szükségességének indoklása, jövőbeni szakmai és tanulmányi tervei, céljai);
- egy maximum 1 oldalas esszé „Milyennek látom a régiómat 10 év múlva” címmel;
- iskolalátogatási igazolás (egyetemi, főiskolai hallgatók esetén) / igazolás arról, hogy a diák felvételt nyert bármelyik, a régióban található felsőoktatási intézménybe (érettségizettek esetén);
- az utolsó lezárt félév leckekönyvi másolata / érettségi bizonyítvány másolata;
- a pályázó nyilatkozata és az azt alátámasztó dokumentumok a hallgató anyagi, szociális helyzetéről (saját bevétel, szülők bevétele, testvérek száma, egyéb ösztöndíjak, stb.).
 
A pályázat benyújtásának határideje: 2020. szeptember 8.

A pályázati anyagot egy példányban, elektronikus formában (a szükséges igazolásokat szkennelve) kérjük eljuttatni Tomik Judit részére az judit.tomik@cfoundation.org e-mail címre!
 
Az ösztöndíjjal járó kötelezettségek:

- heti 10 órában „A régióért a régióban” c. önkéntes munka Alapítványunknál, vagy egy partner szervezetünknél;
- részvétel az Alapítvány programjain;
- a jövő évi önkéntesek mentorálása.
 
Amit kínálunk:

- szakmai tapasztalat a civil szférában (szükség esetén a szakmai gyakorlatról igazolást állítunk ki);
- havi folyósítású ösztöndíj (30e Ft/hó/fő) a jelentkezők kvalitásától függően;
- rugalmas, egyéni beosztás.

További információ:
 
Tomik Judit
Kárpátok Alapítvány
www.karpatokalapitvany.hu
3300 Eger, Felvégi út 53.
Tel.: 36-516-750
judit.tomik@cfoundation.org

 

Elhelyezkedés

Magyarország

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

4484 Ibrány, Árpád út 5-7.

 

Kapcsolat

Telefon: +36 42 527 017

e-mail: hivatal@ibrany.hu

 
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.