Hivatalos tájékoztatás az Ibrányi Tanuszodával kapcsolatban

Az Ibrányi Árpád Fejedelem Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola intézményvezetőjeként szeretnék Önökkel néhány információt megosztani. A tanuszodával kapcsolatban a közösségi fórumokon mostanában sok téves információ jelent meg. Azért, hogy a lakosság is tisztán lássa a helyzetet, úgy érzem, tájékoztatnom kell önöket a jelenlegi állapotokról.

 

A tanuszoda, mint a nevében is benne van pályázati pénzből, nem közfürdő funkcióval épült.

Egy ilyen funkcióval rendelkező intézmény gazdaságosan nem üzemeltethető, ezért 2017 január 1-én az önkormányzat önként átadta üzemeltetésre a Nyíregyházi Tankerületi Központ számára.

Közvetlen irányítás szempontjából az általános iskolához tartozik az uszoda, de döntéshozatali joggal kizárólag a tankerületi központ vezetője rendelkezik.

Normál körülmények között a tanuszoda nyitvatartását úgy határoztuk meg, hogy el tudja látni a lakosság igényeit is. Úgy érzem a márciusi időpontig sikerült az igényeket kielégítenünk.

Azt Önök is megérthetik, hogy a mostani időszakban rendkívül óvatosnak kell lennünk, hogy a tanulóink egészségét ne veszélyeztessük. Ezért a fenntartóval történt egyeztetést követően, az EMMI rendeleteket figyelembe véve vezettük be a korlátozott működtetést. Ez azt jelenti, hogy csak az alapfeladatát látja el az intézmény, vagyis a tanulók úszásoktatását tudjuk biztosítani. Ezt is azért tehetjük meg, mert biztosított a tanulók osztályonkénti elkülönítése az öltözőben, az uszodatérben egyszerre csak egy csoport tartózkodhat. Ilyen feltételek mellett csak az ibrányi tanulóknak tudjuk biztosítani a szolgáltatásokat, külső igényeket nem fogadhatunk.

Amennyiben megszűnik a veszélyhelyzet, a tanuszoda visszaáll a megszokott nyitvatartással, a régi üzemeltetésre.

Bízom benne, hogy sikerült Önökben a bizonytalanságot eloszlatni. Kérem, a véleményük kialakításában vegyék figyelembe ezeket a szempontokat.

Ibrány, 2020. szeptember 9.

Kulcsár Miklós
intézményvezető

 

Elhelyezkedés

Magyarország

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

4484 Ibrány, Árpád út 5-7.

 

Kapcsolat

Telefon: +36 42 527 017

e-mail: hivatal@ibrany.hu

 
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.
Hiba | Ibrány város honlapja

Hiba

Hibaüzenet

  • Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/klcsmhu1/hosts/ibrany.hu/includes/bootstrap.inc:1376) drupal_send_headers() függvényben (/home/klcsmhu1/hosts/ibrany.hu/includes/bootstrap.inc 1235 sor).
  • Error: Call to undefined function drupal_file_scan_write_cache() drupal_page_footer() függvényben (/home/klcsmhu1/hosts/ibrany.hu/includes/common.inc 2806 sor).
A webhelyen nem várt hiba történt. Később érdemes újra megpróbálni.