Hirdetmény

Ibrány Város Önkormányzatának Képviselő-testülete eleget kíván tenni a Településkép védelméről szóló 2016. évi LXXIV. tv. (továbbiakban: törvény) azon előírásának, hogy legkésőbb 2017. október 1. napjáig megalkotja a településkép védelmi rendeletét.

 

Ennek megfelelően a településfejlesztési koncepcióról, az integrált településfejlesztési stratégiáról és a településrendezési eszközökről, valamint egyes településrendezési sajátos jogintézményekről szóló 314/2012. (XI. 8.) Korm. rendelet tartalmi követelményeivel összhangban a teljes közigazgatási területre vonatkozó településképi arculati kézikönyv és településképi rendelet megalkotását kezdi meg.

A törvény célja, hogy a helyi közösségek gondolják végig azt, hogy milyen települési környezetben szeretnének élni, hogyan őrizzék meg építészeti és természeti értékeiket, kultúrájukat és hogyan fejlesszék azokat.

Ezzel összhangban a településképi arculati kézikönyv feladata, hogy meghatározza városunk (településképi, építészeti stb.) jellemzőit, eltérő karakterű településrészeit és értékeit, a településkép minőségi formálására vonatkozó javaslatokat, valamint a településképhez illeszkedő építészeti elemeket fogalmazzon meg szöveges és képi formában. A településképi arculati kézikönyv készítés előfeltétele a településképi rendeletnek, mely megalkotása a településkép védelméről szóló 2016. évi LXXIV. törvény előírása szerinti új feladat az önkormányzatok részére.

Az Önkormányzat különös hangsúlyt fektet a kézikönyv és településképi rendelet társadalmi egyeztetésére, ezért a helyi polgárok aktív részvételére számít. Ennek első feltételeként megalkotta a partnerségi egyeztetés helyi szabályait.

A partnereket ez az Önkormányzati . rendelet  állapítja meg, egyúttal lehetőséget ad számukra a véleményezésre.

A helyi rendelet értelmében a településképi arculati kézikönyv és településképi rendelet megalkotásában résztvevő partnerek a következők:

a)    a településünk  teljes lakossága,
b)    a településen működő érdekképviseleti szervezetek,
c)    a településen nyilvántartott  civil szervezetek,
d)    a településen bejelentett székhelyű és településen székhellyel, telephellyel rendelkező gazdálkodó szervezetek,
e)    a településen működő elismert egyházak.

A Partnerek a településképi arculati kézikönyv és a településképi rendelet készítéséhez kapcsolódó javaslatot, észrevételt, véleményt tehetnek, melyet a polgármester részére címezve a Polgármesteri Hivatalba szükséges eljuttatni:

• személyesen a Polgármesteri Hivatal ügyfélszolgálatára
• postai úton:4484 Ibrány, Árpád u. 5-7.sz  címre
• elektronikus levélben a hivatal@ibrany.hu e-mail címre.

A szóbeli tájékoztatás érdekében Lakossági fórum kerül megrendezésre, melynek időpontját és a véleményezés lehetőségeit külön felhívás tartalmazza.

A településképi arculati kézikönyv és településképi rendelet készítéshez kapcsolódó javaslatok, észrevételek, vélemények benyújtására ezen közzététel megjelenésétől számított 21 napon belül – 2017. május 29-től 2017. június 19-ig - van lehetőség.

A hirdetmény megtekinthető:
-az Önkormányzat hirdetőtábláján és a közterületi hirdető felületeken
-az Önkormányzat hivatalos honlapján: www.ibrany.hu   
Ugyanitt megismerhető a partnerségi rendelet teljes szövege is.

Berencsi Béla
polgármester

 

Elhelyezkedés

Magyarország

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

4484 Ibrány, Árpád út 5-7.

 

Kapcsolat

Telefon: +36 42 527 017

e-mail: hivatal@ibrany.hu

 
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.
Hiba | Ibrány város honlapja

Hiba

Hibaüzenet

  • Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/klcsmhu1/hosts/ibrany.hu/includes/bootstrap.inc:1376) drupal_send_headers() függvényben (/home/klcsmhu1/hosts/ibrany.hu/includes/bootstrap.inc 1235 sor).
  • Error: Call to undefined function drupal_file_scan_write_cache() drupal_page_footer() függvényben (/home/klcsmhu1/hosts/ibrany.hu/includes/common.inc 2806 sor).
A webhelyen nem várt hiba történt. Később érdemes újra megpróbálni.