Elhunyt Berencsi Béla

Mély megrendüléssel tudatjuk a lakossággal, hogy 71 éves korában elhunyt Berencsi Béla Ibrány város polgármestere, díszpolgára, aki 1975 júliusától irányította településünket. Halálával pótolhatatlan veszteség érte Ibrányt.

Ibrány Város Önkormányzata

 

 

Futótűz nem terjed olyan gyorsan, mint a hír, hogy elmentél. S mint ahogy, a tűz pusztítása után ott terem a nagy szomorú, csontig hatoló, fájdalmas csend, most itt ül rajtam a hír nyomán a fájdalom, a hitetlenkedés, az üresség.

Nem leszel címlapokon, mint ahogy korábban sem voltál, nem születnek majd hosszas méltató nekrológok, mert a siker, a fényes életpálya, értékeit veszített kicsiny hazánkban egyre kevésbé fontos. Kit érdekel egy vidéki polgármester sikertörténete? Pedig Te, Béla, a saját " műfajodban" a legjobbak egyike voltál. Tanítani való pėlda, született nyertes. Emberek ájulnak el a gyönyörtől ės ėljeneznek hangosan ha egy atléta átugrik kétszáznegyven centit. Fogalmuk sincs arról, hogy az smafu ahhoz képest, amit Te "átugrottál". Politikai viharokban ėvtizedeken keresztül a település első emberének lenni, egy falucskából várost, egy városból ékszerdobozt varázsolni, a helyi egyensúlyt, közéleti békét megtartva, na az a teljesítmény. Csinálják utánad! Elpusztíthatatlannak, legyőzhetetlennek gondoltunk, mert óriásnak, és óriásinak tartottunk. Aki gyengeségeit is képes a közössége javára fordítani, az egy zseni. Te, a magad módján az voltál.

Van bajban a városod! Nem tudják még, hogy hosszú-hosszú árnyékodon csak akkor léphetnek túl, ha összefogva azon az úton akarnak és lesznek képesek járni, amit Te előtte már gondosan kitapostál.

Biztos vagyok benne, hagy Ibrány, a Te szülőfalud, hivatásod, munkád, hobbid és szerelmed, immáron nyughelyeddé váló településed méltósággal, tisztességgel, emelt fővel emlékezik a település legnagyobb szülöttjére, a város első emberére.

Kedves Béla! Legyen neked nagyon könnyű a föld!

Juhász Ferenc
volt országgyűlési képviselő


 

Ibrány Város polgárai, valamint
Ibrány Város Önkormányzatának dolgozói részére

Mély megrendüléssel értesültünk városuk első emberének, Berencsi Béla polgármester úr elvesztésének híréről.

Kérem fogadják őszinte részvétem Paszab község lakossága nevében!

Kedves Ibrányiak!

Berencsi Béla nemcsak polgármester volt, hanem példakép kollégái, a város, a környező település lakosainak számára is.

Példakép volt számomra, mert megmutatta, hogy lehet úgy települést vezetni, hogy nemcsak a saját városára gondol, hanem a környező településekre, azok polgáraira is.

Tudta, hogy ha Ibrány városa fejlődik, a szomszédos települések is ennek részesei lesznek. Ezáltal felelősséget vállalt a térség polgárai iránt is. Ez az az önzetlenség, amit soha nem tudunk megköszönni.

Kedves Béla!

Köszönöm, hogy a kollégád, a barátod lehettem.

"Csak az hal meg, akit elfelejtenek."

Polgármester úr! Számomra, számunkra soha nem halhatsz meg!

Mély részvéttel:

Tajthy Péter
Paszab község polgármestere


Tisztelt Ibrányiak!

Őszintén osztozom gyászukban. Abban a szerencsében volt részem, hogy ismerhettem kiváló polgármesterüket, akinél elkötelezettebb települési vezetővel nem igen találkoztam.

Belügyminiszterként mindig is öröm volt olyan polgármesterrel tárgyalni, aki pontosan tudta, hogy mit akar és a célhoz vezető utat is ismeri.

Nehéz lesz az űrt betölteni,amelyet hagyott maga után.

Nyugodjék békében!

Dr. Lamperth Mónika
volt belügyminiszter

 

Elhelyezkedés

Magyarország

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

4484 Ibrány, Árpád út 5-7.

 

Kapcsolat

Telefon: +36 42 527 017

e-mail: hivatal@ibrany.hu

 
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.