Önkéntesek kerestetnek!

Köztudott, településünkön sajnos egyre több az olyan porta és ingatlan, amely üresen áll, elhagyatott, gazdátlan, ezért gazos, elhanyagolt, romos, így balesetveszélyes. Az ott megtelepedő rágcsálók, a burjánzó parlagfű sok-sok bosszúságot okoznak a szomszédoknak.

 

A jogos panaszokkal önkormányzatunk sokszor nem tud mit kezdeni, mert a tulajdonos elhunyt, az örökösök messze élnek, ne adj Isten az egészet vitte a bank meg az adósság... A problémára a helyi állampolgárok jelentős része a mai napig zsigerből vágja rá "Miért nem rakja rendbe a GAMESZ? Ráérnek, annyi a dolguk..."

Nem, tisztelt lakosság! A GAMESZNAK nem ennyi a dolga, sőt nem az a dolga, hogy mások helyett elvégezzen olyan munkálatokat, ami jog szerint a gazda, a rokonság, az örökös vagy a hitelező dolga lenne... És bizony tudomásul kell vennünk, hogy a GAMESZ-nak már nincs kapacitása erre.

Mit lehet tenni ebben a helyzetben?

A megoldás a közösség erejében rejlik. Alulról jövő kezdeményezésként, a helyi lakosság összefogásával szeretnénk ezeket a portákat rendbe tenni. Az Ibrányi Civil Fórum máris felkarolta az ötletet, megkéri a helyi civil szervezeteket és a lakosságot, hogy tegyenek közösen településünkért egy olyan szintű összefogással, ami párját ritkítja a megyénkben, de talán még az országban is.

Várjuk mindazon személyek, vállalkozók jelentkezését, akik hajlandók önként tenni Ibrányért, akik hajlandók szépíteni településünket, akik beáldoznak egy szeletet a szabadidejükből. Szép példa volt erre az összefogásra anno a régi Bem úti lezárt katolikus temető rendbetétele, ahol majd 100 ember jelent meg kapával, ásóval, fűrésszel, és végzett értékteremtő munkát.

Nincs más hátra, mint az Ibrányi Civil Fórum irányításával felmérni ezeket az ingatlanokat, kidolgozni egy cselekvési tervet, meghatározni egy időpontot; és már kezdhetjük is. Biztos vagyok benne, hogy lesz, aki felméri; lesz, aki kidolgozza és biztosra veszem, hogy lesz, aki odaáll!

Már csak az a kérdés, hogy te benne vagy?

Szabó P. Judit

 

Elhelyezkedés

Magyarország

Szabolcs-Szatmár-Bereg megye

4484 Ibrány, Árpád út 5-7.

 

Kapcsolat

Telefon: +36 42 527 017

e-mail: hivatal@ibrany.hu

 
Zircon - This is a contributing Drupal Theme
Design by WeebPal.
Hiba | Ibrány város honlapja

Hiba

Hibaüzenet

  • Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /home/klcsmhu1/hosts/ibrany.hu/includes/bootstrap.inc:1376) drupal_send_headers() függvényben (/home/klcsmhu1/hosts/ibrany.hu/includes/bootstrap.inc 1235 sor).
  • Error: Call to undefined function drupal_file_scan_write_cache() drupal_page_footer() függvényben (/home/klcsmhu1/hosts/ibrany.hu/includes/common.inc 2806 sor).
A webhelyen nem várt hiba történt. Később érdemes újra megpróbálni.